VLATKO GLAVAŠ ZA HAYAT.BA: TEŠKA GRUPA U LIGI NACIJA, ALI VAŽNIJI ZA NAS JE PREDSTOJEĆI BARAŽ ZA EURO

UEFA je nakon jučerašnjeg žrijeba objavila i raspored utakmica Lige nacija. Naša selekcija nalazi se u grupi 1 Lige A sa selekcijama Nizozemske, Italije i Poljske.

Piše: Emir Habeš

Zmajevi će sezonu 2020/2021. Lige nacija početi 4. septembra u gostima kod Italije. Nakon toga slijede dva domaća susreta, protiv Poljske (7. septembra) i Nizozemske (8. oktobra). Poljskoj gostuju 11. oktobra, a Nizozemskoj 14. novembra. Grupna faza Lige nacija završava se 17. novembra domaćom utakmicom protiv Italije.

Za portal Hayat.ba komentar na žrijeb grupa Lige nacija i našim šansama u tom takmičenju, dao je i nekadašnji reprezentativac BiH Vlatko Glavaš.

  • Po mom mišljenju, grupa za Ligu nacija ne da je teška, već je preteška, ali vrlo dobro je za reprezentaciju da igra s ovakvim protivnicima. Ipak, ako budemo igrali kako smo odigrali ovaj drugi dio kvalifikacija za Euro, u tom slučaju nemamo mnogo šanse. Ali ukoliko budemo na pravom nivou i ako nikoga ne potcijenimo, niti precijenimo, tada imamo šansku nositi se i s reprezentacijama kao što su Holandija Italija i Poljska – istakao je nekadašnji reprezentativac i prvi kapiten Nogometne reprezentacije BiH.

Pobjednik grupe igrat će u junu iduće godine play-off za prvaka Lige nacija, dok će posljednjeplasirana ekipa ispasti u Ligu B. Sve utakmice u našoj grupi igrat će se od 20 sati i 45 minuta.

Također, Glavaš je kazao kako je, ipak, prioritet za Zmajeve ono što tek slijedi, a da je to baraž koji će se igrati krajem marta u Zenici.

  • Trenutno, ono što je najvažnije za nas jesu utakmice baraža. Prva utakmica je protiv Sjeverne Irske. Tu sada trebamo najviše pažnje pokloniti. Povrede? Pa mi se moramo spremiti za to da će nam neki igrači nedostajati. Svi su oni važni za tim, ali moramo biti odlučni i znati šta želimo. Imamo prednost domaćeg terena u obje utakmice, naravno, ako prođemo prvu, tako da to trebamo iskoristiti i to je ono što svima daje dodatni motiv, a igrači koji zamijene one povrijeđene, sigurno će imati veliki motiv i dati sve od sebe. Ja se nadam da kao kolektiv možemo to i postići, te da i mi, Bosanci i Hercegovci, ovog ljeta možemo uživati gledajući našu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu – dodao je Glavaš.

Podsjetimo, prva utakmica baraža je 26. marta, dočekujemo Sjevernu Irsku, a ukoliko prođemo, finalni susret je 31. marta, također u Zenici.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TRODNEVNI ŠTRAJK UPOZORENJA PROSVJETARA U KANTONU SARAJEVO: USKORO ODLUKA O DRUGIM...

0
U osnovnim školama u Kantonu Sarajevo uspješno je proveden trodnevni štrajk upozorenja u periodu od 17. aprila do danas, a učešće su uzele i kolege koje nisu članovi sindikata, saopćeno je večeras iz Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo.