VOĐE OZLOGLAŠENOG KLANA IMAJU JEDAN ZAHTJEV: TRAŽE DA BUDU PREBAČENI U CRNU GORU ZBOG JEDNOG RAZLOGA

Od 4. februara prošle godine u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu nalaze se Veljko Belivuk i Marko Miljković, sada su tražili da lično prisustvuju ročištu za kontrolu optužnice koju je protitv njih podnijelo crnogorsko tužilaštvo, zbog ubistva Mileta Radulovića, zvanog Kapetan.

Ročište je, prema pisanju Dana odloženo, jer se u sudu nije pojavio njihov branilac, advokat Dejan Lazarević, koji je također u pritvoru, pošto je uhapšen 14. aprila, ali i zbog zahtjeva koji su podnijele vođe surovog klana koji se u Srbiji tereti za najmanje sedam ubistava.

  • Kontrola optužnice protiv srbijanskih državljana Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića koji su 14. oktobra 2020. godine oteli Miletu Radulovića zvanog Kapetan, a potom ga predali ostalim članovima kavačke grupe, koji su ga ubili, zakazana za 6. septembar. Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković – prenosi portal Dan.

Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića. Motiv ubistva je, prema navodima istrage, to što je kriminalna grupa bila ubijeđena da je Radulović učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Prema navodima crnogorskog tužilaštva Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbjednom i sigurnom mjestu.

  • Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vrijeme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gdje im se nalaze „štekovi” sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Sky u njegovo ime slali su preko poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog – škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gdje bi ih potom likvidirali – navodi se, kako prenose, u optužnici.

Kada su, kako navode izvori crnogorskih medija, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

  • Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbijedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata. Tijelo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta – ukopa na vrhu Babina glava – na Cetinju gdje je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura – detalji su istrage.

Podsjetimo, kako se sumnja, Belivuk i Miljković su tada u Crnu Goru ušli ilegalno. Kada su crnogorski istražitelji došli da ih ispitaju u pritvoru u Beogradu, navodno su negirali izvršenje krivičnog djela, navodeći da su njihovi pasoši dokaz da u to vrijeme nisu boravili u susjednoj državi, piše Kurir.rs.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE