VODITELJ RIJEČKOG COVID-ODJELA O SVOM ISKUSTVU SA ZARAZOM: DAN DANAS VIŠE NISAM ISTI

Voditelj covid-odjela u riječkoj bolnici dr. Aron Grubešić je na televiziji govorio o stanju s koronavirusom u bolnici, ali i o vlastitom iskustvu sa zarazom.

  • Nažalost, stanje je takvo da imamo povećan broj hospitaliziranih, sve veći. Sada imamo 48 hospitaliziranih na našem odjelu što je najviše od prije ljeta. Situacija se dodatno pogoršava, ali ostajemo ispred virusa tako da smo već večeras otvorili nove kapacitete u KBC-u Rijeka i na svakodnevnoj bazi predviđamo potrebe.

Klinička slika varira od vrlo blagih, a neki niti ne zahtijevaju kisik, ali su tu zbog raznih komorbiditeta. Najveći dio takvih pacijenata je vakcinisan. Od 48 hospitaliziranih, 10 ih je vakcinisano”, rekao je.

Ilustracija

Izgubio je vid na dijelu vidnog polja

Govorio je i o svom iskustvu s koronavirusom.

  • To je bilo prije nego što je vakcina bila dostupna, u 11. mjesecu 2020. godine. Nakon što sam proživio sve to što sad moji pacijenti proživljavaju, najgori osjećaj koji postoji za nas koji smo to doživjeli jest kada ne možeš doći do zraka.

Nakon što sam prošao taj dio izgubio sam vid na dijelu vidnog polja i imao cijeli niz drugih komplikacija. Ali dan danas više nisam isti nakon toga – rekao je i dodao kako su ga pacijenti na dan otpuštanja pitali kad se mogu vakcinisati.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SAD ULOŽIO VETO NA PRIMANJE PALESTINE U UN! ABAS: TO JE...

0
Sjedinjene Države jučer su u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda uložile veto na punopravno članstvo palestinske države u UN-u.