VOGOŠĆA DOBIJA NOVI VELIKI STAMBENO-POSLOVNI KOMPLEKS

Novi veliki stambeno-poslovni kompleks bi se mogao graditi u Vogošći, koji bi se zvao Nova Vogošća. Riječ je o potencijalnom novom stambenom kompleksu.

Također napominje i da budući razvoj stanovanja ne podrazumjeva prostorno širenje, nego razvoj u smislu podizanja kvaliteta stanovanja u svim segmentima i to kako zatečenog stambenog fonda, tako i pojedinih naselja u cjelini.

  • Poštovani kupci poslije dužeg vremena želimo vas informisati da uskoro se nastavlja gradnja naselja Nova Vogošća. Na prodaju ćemo imati stanove od 28m2 do 52 m2, od 44m2 dvosobne a do 66m2 trosobne stanove.

Kada krenemo sa prodajom posebne pogodnosti će imati kupci koji kupe stan u toku gradnje. ” izjavili su iz kompanije Nova Vogošća.

Planirana izradnja 280 stanova isto toliko parking prostora, te 20 poslovnih prostora raznih namjera. Ukupno se gradi čak 9 stambeno poslovnih jedinica.

Veličina stanova koje ćemo graditi u novoj zgradi lokacija 8i9 su cca 44 m2 sa jednom spavaćom sobom i 55 m2 sa dvije spavaće sobe . Mogućnost spajanja dva stana u jedan veći postoji .

Posted by Nova Vogošća on Sunday, 16 February 2020

U budućnosti je planirana izgradnja 1500 stanova i preko 300 poslovnih prostora u čak 9 zrada koje će se graditi na lokalitetu Vogošće. U naselju Nova Vogošća planirana je i izgradnja novog šoping centra od 18.000 metara kvadratnih.

Prosječna cijena prodatih novih stanova u BiH u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1.751 KM po metru kvadratnom i u poređenju sa istim periodom 2018. veća je za 8,5 posto.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, prosječna cijena prodatih novih stanova u četvrtom kvartalu 2019. u odnosu na prosječnu cijenu prodatih novih stanova u prethodnoj godini veća je za 9,8 posto.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SREDNJOŠKOLCI IZ NIZOZEMSKE OKREČILI ŠKOLU U BIH

0
Srednjoškolci iz Nizozemske, koji borave ovih dana u Sanskom Mostu, provela je volontersku akciju krečenja i uređenja prostorija područne škole u naselju Zdena, nadomak tog grada.