VOZAČI SE BORE SA SNJEŽNIM NANOSIMA NA ROMANIJI, VJETAR OŠTETIO KROV DVORANE U BRATUNCU

Olujni vjetar u kombinaciji sa snježnim padavinama pravi problem vozačima, posebno u planinskim predjelima.

Mehanizacija “Romanijaputeva” neprestano čisti magistralne i regionalne puteve od snijega koji na širem području Romanije pada nošen jakim vjetrom, rekli su Srni u ovom preduzeću. Upozoravaju vozače da je potreban povećan oprez za volanom.

Tehnički direktor u “Romanijaputevima” Dragan Buloščić je naglasio da se od ranih jutarnjih sati u Sarajevsko-romanijskoj i Gornjodrinskoj regiji neprestano čiste magistralni i regionalni putevi, ali da jak vjetar ponovo nanosi snijeg na kolovoz.

Na području Han Pijeska snijeg pada od jutros, a njegova visina je na nekim dijelovima dostigla blizu 50 centimetara. Na lokalnim putevima općine saobraćaj se odvija otežano zbog jakog vjetra koji pravi snježne smetove, a sva raspoloživa mehanizacija zimske službe upućena je prema selima.

Tokom dana je dolazilo i do prekida u snabdijevanju električnom energijom u Han Pijesku i nekoliko okolnih sela.

Jako nevrijeme praćeno gradom i vjetrom je danas prije podne u Bratuncu oštetilo krovnu konstrukciju Sportske dvorane. Šteta je sanirana u naredna dva sata što je spriječilo uništavanje parketa i druge opreme.

Saobraćaj je bio otežan i na putnom pravcu Sarajevo – Jahorina, a nekoliko automobila se i zaglavilo usljed jakih snježnih nanosa.

Buloščić iz Romanijaputeva je rekao da je tokom dana na tom dijelu puta došlo do zastoja u odvijanju saobraćaja kada su se vozila popriječila na putu zbog neadekvatne zimske opreme, ali da je problem riješen.

Narandžasti meteoalarm je upaljen za sve dijelove Bosne i Hercegovine. Ranije smo izvještavali i o problemima koje je vjetar napravio u Bijeljini, kao i vozačima koji su se zaputili na Bjelašnicu.

U regionu je olujno nevrijeme također pravilo haos, mnoga stabla su oborena u gradovima širom Hrvatske i Srbije. Za hrvatsko primorje je upaljen i crveni meteoalarm.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ARMIN HOŽIĆ ZA HAYAT: BOŠNJACI ZASLUŽUJU PREDSTAVNIKE U SABORU HRVATSKE

0
Bošnjačka manjina, druga po brojnosti u Hrvatskoj, očekuje da nakon tri mandata u kojima nisu imali svoga predstavnika, od 151 saborskog zastupnika jedan bude Bošnjak