VRAĆA SE LIGA PRVAKA: PJANIĆ I JUVE POD IMPERATIVOM, REAL TRAŽI NEMOGUĆE PROTIV CITYJA

Najjače fudbalsko takmičenje na svijetu, Liga prvaka, večeras se vraća nakon nekoliko mjeseci pauze zbog koronavirusa.

Tako večeras od 21 sat igraju se revanš utakmice osmine finala između Juventusa i Lyona, odnosno Manchester Citya i Real Madrida.

Podsjećamo, nakon utakmica koje su se igrale u martu u četvrtfinale su se već plasirali Atalanta, Paris Saint-Germain, RB Leipzig i Atletico Madrid

Juventus će biti pod imperativom pobjede, obzirom da protiv Lyona ima zaostatak od jednog gola. Poseban motiv imat će i naš Miralem Pjanić, koji igra protiv svog bivšeg kluba.

  • Potrebna nam je izvrsna predstava. Lyon je čvrst u odbrani, zgusnut u sredini, sa brzom transformacijom i kontranapadima. Čeka nas teška utakmica u kojoj moramo biti smireni i fokusirani. S obzirom na to da smo izgubili u prvoj utakmici bit ćemo prisiljeni igrati na način da ostavljamo prostor za kontranapade, što njima odgovara – rekao je trener Juventusa Maurizio Sarri, te se osvrnuo i na bh. reprezentativca:
  • Pjanić je bio umoran fizički i psihički. Nakon razdoblja odmora izgleda mnogo bolje.

Manchester City je u prvom susretu na Santiago Beranebuu nadigrao Real s 2:1, a večeras će Kraljevi na Etihadu imati težak zadatak.

U subotu, 8. augusta, Bayern München igra protiv Chelseaja (prva utakmica 3:0), a Barcelona će dočekati Napoli (prva utakmica 1:1).

Inače, plan UEFA-e je da od 12. do 23. augusta na stadionima Benfice i Sportinga bude odigrana završnica ovosezonskog izdanja Lige prvaka.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DJEVOJČICA (13) PALA SA BICIKLA I TEŠKO SE POVRIJEDILA

0
Na lokalnom putu u mjestu Miljanovci kod Tešnja u nedjelju oko 17:10 sati dogodila se saobraćajna nesreća slijetanjem sa kolovoza bicikla.