VRIJEME JE ZA ZIMNICU: KISELI PARADAJZ

Jesen je. Vrijeme je za zimnicu

Sastojci:

Kilogram sitnog paradajza,

bosiljak,

bijelo vinsko sirće.

Priprema:

Očistite paradajz, operite ga, dobro osušite i stavite u tegle.

Naizmjenično slažite sloj paradajza i sloj bosiljka.

Prelijte sirćetom i hermetički zatvorite.

Držite ih na suhom i mračnom mjestu.

Poslije tri sedmice mogu se jesti.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U HRVATSKOJ 1342 NOVOOBOLJELE OSOBE I 36 UMRLIH

0
U posljednja 24 sata u Republici Hrvatskoj su zabilježena 1342 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a umrlo je 36 osoba, izvijestio je u subotu hrvatski Stožer Civilne zaštite.