VRLI PITAC NEKI: DANAS PRAVIMO IZVRSNI POLAGANI BUREK I NE ZABORAVITE JOGURT

Naš današnji obrok nastaje za 90 minuta, donosimo recept za četiri osobe.

SASTOJCI

10-12 jufki

750 g mljevene junetine

3 krompira

1 glavica luka

3 čehna bijelog luka

1 kašika sjeckanog peršuna

250 ml goveđeg temeljca od kocke

ulje

sol i biber

PRIPREMA

U tavi ugrijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, polovicu sjeckanog peršuna, protisnemo bijeli luk i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.

Zatim u tavu dodamo mljeveno meso i sve zajedno pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari voda koju meso ispusti.

Potom u tavu dodamo naribani krompir, preostali sjeckani peršun, začinimo solju i biberom, sve zajedno dobro izmiješamo i odložimo na stranu.

Dno pravokutnog lima za pečenje premažemo uljem, na njega stavimo tri jufke, a preko njih rasporedimo jedan sloj pripremljene smjese od mesa.

Nadjev prekrijemo s dva lista jufke te ponavljamo postupak dok ne potrošimo namirnice (namirnice prethodno rasporedimo tako da nam dostaju za 4-5 redova nadjeva). Zadnji red prekrijemo s dvije jufke i sve zajedno unaprijed razrežemo na jednake dijelove.

Zatim sve zajedno premažemo uljem, prelijemo goveđom juhom i stavimo peći na 180°C oko 45 minuta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE