VTKBIH ŽELI PODRŽATI IZRADU ONLINE PROFILA KOMPANIJA ZA PROMOCIJU I POSLOVNO POVEZIVANJE

Vanjskotrgovinska komora BiH (VTKBiH) želi podržati izradu promotivnih online profila za kompanije iz svih sektora privrede BiH, s ciljem da u vrijeme pandemije budu iskorišteni svi alati za digitalno predstavljanje potencijala privrede.

  • Pojavom pandemije Covid-19 došlo je značajnih promjena u načinu poslovanja kompanija u svijetu, posebno u smislu promocije i poslovnog povezivanja. Digitalne tehnologije i sposobnost prilagodbe kompanija postale su nužne za nastavak poslovanja kompanija. Kako bi kompanijama olakšali poslovanje u novonastalim okolnostima, Komora je od početka pandemije organizirala brojne online edukacije, učešće na online poslovnim susretima, te dva online sajma – rekli su Feni u VTKBiH. 

Online profili kompanija, koje žele da predstave svoje proizvode, odnosno usluge potencijalnim inostranim partnerima, bit će postavljeni na posebnoj podstranici engleske verzije web stranice Komore. Primarni cilj je, ističu iz VTKBiH, pripremiti online profile koji će predstaviti izvozne kompanije, njihove proizvode (brendove) i mogućnosti suradnje.

Podstranica s profilima bit će korištena kao online alat za promociju na značajnim međunarodnim sajmovima u inostranstvu, na poslovnim forumima i konferencijama, te distribuirana potencijalnim partnerima iz sektora, kao i na adrese diplomatsko – konzularnih predstavništva širom svijeta.

Online profili kompanija bit će podijeljeni po sektorima privrede tj. djelatnosti. Profil kompanije će sadržavati informacije o kompaniji,  tržištima izvoza, certifikatima, nagradama, priznanjima i druge relevantne informacije za prezentaciju izvoznih mogućnosti firme.

Takođe, profil će sadržavati informacije o kvaliteti, certifikatima, brendovima, ključne prednosti u odnosu na konkurenciju, postojećim tržištima i slične informacije koje će na najbolji način predstaviti proizvode i usluge kompanije.

  • Profili kompanija, prema trenutnom planu, bit će dostupni za inostrane partnere krajem ovog mjeseca. Bit će  ažurirani u skladu s prispjećem novih informacija, a sama podstranica će biti uvijek otvorena za upis novih profila bh. kompanija – navode iz VTKBiH.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

LAKIĆ O MOGUĆEM POVEĆANJU CIJENA STRUJE: NEMAMO UGLJA, NEMAMO PROIZVODNJE

0
Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, kazao je nema dovoljno uglja u rudnicima da bi se proizvodile potrebne količine električne energije u Federaciji Bosne i Hercegovine.