VUČIĆ: KAD GOD KRENEMO DA PRIČAMO, KAŽU NAM ‘DA, ALI VI STE POČINILI GENOCID’

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.

  • Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika – jasan je bio Vučić, prenosi B92.

Dodao je da je potreban mir i stabilnost, jer mi najbrže rastemo i tu šansu ne smijemo da propustimo.

  • Očekujemo da nam kažu da li će da grade autoput od granice do Sarajeva. Što mi da gradimo do Kotromana ako vi nećete da gradite Višegrad-Sarajevo – izjavio je on i dodao da ćemo “mi da završimo i naš dio do Bijeljine, a oni nisu ni počeli”.

Naglasio je da treba rješavati ozbiljne stvari.

  • O čemu god da počnemo da pričamo oni kažu ‘da, da, ali vi ste počinili genocid’. Pričali smo o granicama, bio je prethodni sastav njihovog Predsjedništva. Ja im kažem dajte nam ovo gdje pruga ide za CG, dobit ćete najbolje zemljište. Kažem hajde da riješimo te probleme. Bakir mi kaže neki Bošnjaci smatraju da to nije dobro rješenje. To je nerješavanje problema- zaključio je srbijanski predsjednik, prenosi B92.

Osvrnuo se i na komentare o obilježavanju neustavnog 9. januara kao dana entiteta RS.

  • Kažu strašno je ovo što se desilo 9. januara u RS, a bio defile policije, a ne pišete šta se desilo u Bužimu i u Sarajevu – naveo je Vučić.
  • Kad Srbe pitate, hajde da malo zakočimo i stanemo, hajde da iskoristimo ekonomske prilike. Mi da ubijamo Bošnjake na možemo, nećemo, ne smijemo. Naše je da poštujemo džamije, od njih da tražimo da poštuju crkve i da zaštitimo svakog Bošnjaka u Srbiji koji se osjeti ugroženim. I da pokažemo poštovanje za ono što su prošli u Srebrenici… – dodao je predsjednik susjedne države.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ERDOGAN: TURSKA POSLALA DEVETI BROD HUMANITARNE POMOĆI U GAZU

0
Turska je zadržala ulogu vodećeg pružaoca humanitarne pomoći Gazi, rekao je u utorak predsjednik te zemlje Recep Tayyip Erdogan, najavivši da je Ankara poslala deveti brod s 3.774 tone humanitarnog materijala u palestinsku enklavu.