VUČIĆ: ZVIŽDANJE PREMIJERKI ORGANIZOVALI SVI SEM RASIMA LJAJIĆA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Novom Pazaru veliki broj novozaraženih korona virusa i da je to donijelo brigu i velike probleme ljudima u Novom Pazaru, ali i muku zdravstvenim radnicima, a da je sve drugo dio političke igre.

  • Onda su počele da se događaju i druge stvari koje uz to ideu. Politike, fabrikovanja neistina i drugo – rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je rekao da je jedna od najboljih bolnica u Srbiji u Novom Pazaru, da oni imaju svu opremu i da su notorne laži da ne rade respiratore koje je on odnio u Novi Pazar i da svi respiratori rade.

  • U ovom trenutku imate tri lica na respiratorima. Rade još pet na kiseoničkom modu i ima još tri koja nisu uključena – istakao je Vučić.

On je rekao da je mnogo više pažnje i empatije moralo da se pokaže prema novozaraženima i da je Ministarstvo zdravlja moralo ranije da reaguje i cijelu bolnicu bar tri četiri dana ranije proglasi Covid bolnicom.

Vučić je rekao da ne postoji ništa što je Novom Pazaru potrebno, a da Novi Pazar nema, kao i da je problem bio u manjku ljekara, jer je mnogo njih zaraženo, a da danas ide 14 zdravstvenih radnika iz Kragujevca za Novi Pazar.

AA
  • Pa bolje ste opremljeni nego bila koja bolnica u Njemačkoj, govorim o gradovima do 100.000 stanovnika – poručio je Vučić.
  • Najsmešnije je kada osuđeni narkodileri viču premijerki ‘lopove’. A šta je to ukrala? – pitao je Vučić.

On je rekao da su jučerašnji događaj – zviždanje premijerki, organizovali svi sem Rasima Ljajića i poručio da neće dozvoliti bilo kome da govori da je užasna situacija u Novom Pazaru.

Vučić je dodao da je najlakše politički zloupotrijebiti Novi Pazar i podizati međunacionalne tenzije.

On je rekao da je lista koju vodi pobijedila u Novom Pazaru i da je za njih glasao najveći broj Bošnjaka i da neće dozvoliti da neko unese nemire u Novi Pazar.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ZAMJENIK REISUL-ULEME: ISLAMSKA ZAJEDNICA ODGOVORILA POVIJESNOM ZADATKU OČUVANJA EMANETA VJERE

0
Zamjenik reisu-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini prof. dr. Enes-ef. Ljevaković danas je kazivao hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, gdje je poručio da je Islamska zajednica odgovorila povijesnom zadatku očuvanja emaneta vjere i organizirane zajednice na ovim prostorima, osiguravajući pretpostavke za njen dalji razvoj i napredak.