VUČIĆEVA PORUKA UOČI SAMITA: TREBA DA BUDEMO ISKRENI, KAŽEMO JEDNI DRUGIMA ŠTA MISLIMO I PRONALAZIMO RJEŠENJA ZA BUDUĆNOST REGIONA

Vučić poslao poruku uoči Samita šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije (EPP) na Brdu kod Kranja.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, izrazio je nadu da će biti vođena otvorena i iskrena diskusija o zapadnobalkanskim temama, ali i zajedničkoj budućnosti.

Vučić je to kazao uoči Samita šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije (EPP) na Brdu kod Kranja.

U video poruci na video kanalu EPP upućenoj na engleskom jeziku, Vučić je rekao da se nada da na tom skupu neće biti isključivo riječi o Zapadnom Balkanu, već i o Evropi, budućnosti Evrope i budućnosti svih naših naroda.

  • Treba unutar naše stranke da budemo iskreni, kažemo jedni drugima šta mislimo i pronalazimo rješenja za budućnost regiona. Vjerujem da možemo biti motor rasta u Evropi – rekao je Vučić.

Istakao je da na Zapadnom Balkanu moraju da se prevaziđu brojni problemi, kao i da je to moguće uz podršku EPP.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić također će sutra učestvovati na samitu Evropske unije i zapadnog Balkana. Komšić je ranije danas u izjavi za Fenu izrazio očekivanje da će kroz inicijativu Zajedničkog regionalnog tržišta koja je integralni dio Berlinskog procesa biti razgovaramo o ekonomskom paketu koji je vrijedan 30 milijardi eura, a koji bi trebao obuhvatiti period od 2021. do 2027. godine.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.