VUKANOVIĆ BIJESAN ZBOG AFERE ’KISIK’: DOKTOR MENGELE VAM NIJE RAVAN

Poslanik NSRS Nebojša Vukanović pozvao je predsjednika tog parlamenta Nedeljka Čubrilovića na današnjoj sjednici i sve funkcionere u Vladi RS da podnesu ostavke, zbog afere „Kisik“.

  • Ne mogu da vjerujem da svi redom niste podnijeli ostavke, a da ste došli ovdje danas. Meni bliski ljudi nedavno su izgubili živote u trebinjskoj bolnici i ostao sam šokiran kada sam vidio da se u trebinjskoj bolnici koristi tehnički gas umjesto medicinskog i da je Ministarstvo upozoreno o tome, a da vi šutite 24 sata. Svi morate podnijeti ostavke – rekao je Vukanović.

Nedopustivo da niko od nadležnih ne reaguje na ove navode.

  • Sedam sati jučer zasijeda Vlada, da bi sastavili tri rečenice, sram vas bilo. Zamislite da se to desi u jednoj Njemačkoj, zdravstveni inspektor je napisao da ste trovali narod tehničkim gasom i još imate obraza da dođete ovdje. Sedam puta nam je veća smrtnost neko u Srbiji – rekao je Vukanović, prenosi BN.

Kako je rekao, po zakonima RS “pola vas mora biti smijenjenio”.

  • Doktor Mengele vam nije ravan. Važno je za Narodnu skupštinu da svi vi podnesete ostavke, prvi vi gospodine Čubriloviću, pa do premijera. Jer nikad nas niko u prošlosti nije tako sistemski razorio iz temelja kao što to radite vi. Za vas ljudski život ne vrijedi ništa. Za vas ne vrijede zakoni. Mi smo postali svi vaši zamorčići – rekao je Vukanović.

Čubrilović ga je više puta opominjao.

Pogledajte video ovdje.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GLUMICA DOLORES LAMBAŠA SLAVILA BI 43. ROĐENDAN: ŽIVOT IZGUBILA U STRAVIČNOJ...

0
Na današnji dan, prije 43 godine, rođena je jedna od najtalentiranijih hrvatskih mladih glumica, Dolores Lambaša koja je preminula 2013. godine od zadobivenih poveda u stravičnoj prometnoj nesreći pokraj Slavonskog Broda.