VUKANOVIĆ ZA HAYAT.BA: ŠTA OČEKIVATI OD LAKRDIJAŠA?

- Nisam imao želudac da gledam i slušam kako Milorad Dodik pjeva u Predsjedništvu BiH i kako mu harmonikaš svira", ovako je započeo razgovor za Hayat.ba zastupnik u Narodnoj skupštini bh. entiteta RS.

Šta očekivati od lakrdijaša nego krajnje ekscentrično i ekstravagandno ponašanje. On ima jednog dobrog harmonikaša u svom kabinetu, a to je Milan Mito Tegeltija. On se hvali kako dobro svira harmoniku i mislim da bi i on mogao svirati, nije trebao zvati harmonikaša i plaćati ga narodnim novcem. Jer je sve što troši narodni novac. I ima svog savjetnika koji ništa drugo i ne radi nego piše tvitove. Mogao je bar nekad da svrati do Predsjedništva i da zasvira, rekao je Vukanović.

Dodikovi postupci, ako je suditi prema izjavama Vukanovića, nisu na ponos Srbima.

  • To je tužno i velika sramota. Osjećam se tužno kada vidim ko sve predstavlja mene i moj narod. Tako smo nisko pali da se takve stvari događaju. Valjda je više narodu i svima nama jasno da je čovjek potpuno izgubio kompas. Krajnje je vrijeme da se čovjek povuče kako bi se ovdje počelo normalno živjeti. On je ključni izvor, zajedno s partnerima koji destabiliziraju ovu državu, jasno poručuje Vukanović.

Postoji razlog zbog njegovog ponašanja, mišljenja je Vukanović.

  • Čovjek nije imao nikad lošiji rejting. On uvijek, kada je u teškoj situaciji, produkuje krizu, straši narod kojem još ni od rata nisu rane zacijeljele. On uvijek straši nekim tenzijama, sukobima i napetostima. Jednostavno, to je matrica po kojoj je on navikao da se ponaša svih ovih godina. Nije to ništa novo.
  • On želi da pravosuđe vrati u svoje okvire. On je izgubio Milana Tegeltiju s pozicije predsjednika VSTV-a, a ako izgubi glavnu tužiteljku Gordanu Tadić, onda bi i on mogao doći na udar, a trebao je davno biti predmet pravosudnih institucija. Zato on sve ove tenzije proizvodi, isključivo zbog ličnih i političkih interesa, zaključio je Vukanović.

(Dženeta Sarić-Kozić)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE