WALL STREET PAO: U APRILU BEZ POSLA OSTALO 20 MILIONA AMERIKANACA

Na Wall Streetu su jučer Dow Jones i S&P 500 indeks pali, nakon što je objavljeno da je u američkom privatnom sektoru u aprilu bez posla ostalo više od 20 miliona ljudi.

Dow Jones oslabio je 218 bodova ili 0,91 posto, na 23.664 boda, dok je S&P 500 skliznuo 0,70 posto, na 2.848 bodova. Nasdaq indeks ojačao je, pak, 0,51 posto, na 8.854 boda.

I prije objavljeni podaci o rastu nezaposlenosti na nedjeljnom nivou pokazivali su kolike je štete najvećoj svjetskoj ekonomiji nanijelo širenje koronavirusa.

  • Jedna je stvar govoriti o velikom gubitku radnih mjesta, no kada se sve to vidi u jednom izvještaju… Mislim da je to razlog za pauzu na tržištu – kaže Willie Delwiche, strateg u kompaniji Baird.

I na većini evropskih berzi cijene su dionica jučer pale. Doduše, londonski FTSE indeks ojačao je 0,07 posto, na 5.853 boda, no frankfurtski DAX pao je 1,15 posto, na 10.606 bodova, a pariški CAC 1,11 posto, na 4.433 boda.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GODIŠNJICA ZLOČINA U AHMIĆIMA! ADNAN ZEC, PREŽIVJELA ŽRTVA: TO ĆE MI...

0
Na današnji dan prije 31 godinu u Ahmićima su ubijene i spaljivane nedužne bošnjačke porodice s namjerom da budu istrijebljene zauvijek.