WHO POVEĆAO STEPEN RIZIKA OD KORONA VIRUSA NA ‘VEOMA VISOK’

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u petak je povećala globalni stepen rizika od korona virusa sa "visok" na "veoma visok", javlja Anadolu Agency (AA).

  • Globalni stepen rizika smo podigli na veoma visok“, kazao je direktor WHO-a Tedros Adhanom u obraćanju novinarima u Ženevi.

Naglasio je ipak da se adekvatnim mjerama epidemija može obuzdati.

Dodao je da je Kina prijavila 329 slučajeva u protekla 24 sata, što je najmanje u više od mjesec dana.

Kina je WHO-u prijavila ukupno 78.959 slučajeva zaraze korona virusom, odnosno COVID-19, uključujući 2.791 smrtni slučaj.

Izvan Kine je zabilježen 4.351 slučaj u 49 zemalja sa 67 smrtnih slučajeva.

Adhanom je kazao da su iz Italije prenešena ukupno 24 slučaja u 14 zemalja, a 97 slučajeva je prenešeno iz Irana u 11 zemalja.

  • Kontinuirano povećanje broja slučajeva i broja pogođenih zemalja u posljednjih nekoliko dana očito su nešto zabrinjavajuće. Ipak, još ne vidimo znakove da se virus slobodno širi zajednicama”, dodao je šef WHO-a.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ŠTO VIŠE ŽVAĆETE HRANU, VAŠ ĆE VAM ŽELUDAC BITI ZAHVALNIJI

0
Nadalje, žvakanjem se poboljšava okus hrane, oslobađaju se složeni šećeri iz žitarica i povrća te se tako smanjuje potreba za slatkim.