WUHAN: TIM SZO POČINJE ISTRAGU O PORIJEKLU COVIDA

Tim Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) koji istražuje porijeklo covid-19 sastala se danas sa kineskim naučnicima, a uskoro će uslijediti posjeta i laboratorijama, pijacama i bolnicama u Vuhanu.

Jučer je timu istekao dvosedmični karantin od dolaska u Kinu, pa sada mogu da krenu u istragu.

  • Prvo ćemo da se susretnemo s našim kolegama, da pričamo o planu koji imamo ovdje u Vuhanu. Vođa kineskog tima, profesor Vanjan se šalio o nekim tehničkim greškama. Drago nam je da vidimo uživo naše kineske kolege, poslije niza online susreta”, rekao je Marion Kopmans, virusolog iz Holandije, a prenio Rojters.

Tim SZO bi trebalo da provede još dvije sedmice u Kini i da posjeti pijacu gdje je navodno izbilo žarište, a posjetiće i Vuhanski institut za virusologiju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HARIS O ŽIVOTU SA MELINOM: MNOGO SAM ULOŽIO U NJU, ODNIJELA...

0
Haris i Melina Džinović, jedan od najpoznatijih estradnih parova, riješili su da stave tačku na svoj brak i da se poslije 22 godine ljubavi razvedu.