ZA BOGATU BAJRAMSKU TRPEZU: SITNI ĆEVAP SA RIŽOM

Nezaobilazno jelo na bogatim bajramskim ručkovima.

Sastojci:

800 gr Junetina

2 glavice crveni luk

Ulje

So, biber

Malo slatke crvene paprike

pola glavice Bijeli luk

List celera i list peršuna

2 kašike Koncentrat paradajza

Malo bibera u zrnu

1 kom mrkva

Priprema:

Junetinu izrežite na komadiće. Crveni i bijeli luk nasjeckajte, ugrijte ulje i na njega stavite luk, mrkvu, peršun, celer, komadiće junetine, te so i biber.

Dinstajte sve dok ne uvri voda koju puste meso i povrće. Smanjite temperaturu, dodajte crvenu papriku i paradajz sos.

Kada je meso izdinstano, sve zalijte vodom i pustite da prokuha. Dinstajte tako dok meso ne bude mekano, a po želji možete dodati i malo vegete. Sitni ćevap poslužite uz kuhanu rižu.

Vrijeme pripreme: 25 minuta

Zahtjevnost: Jednostavno

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.