ZA ČETIRI DANA VJEVERICA U AUTOMOBILU SAKRILA ČAK 70 KG ORAHA

Vlasnik Chevroleta Avalanche pronašao je svoje vozilo prepuno oraha, nakon što ga je ostavio parkiranog četiri dana.

Vjeverice su vrlo slične ljudima po tome što su sposobne unaprijed planirati upravljanje svojim zalihama hrane kroz duži vremenski period. Međutim, ovi mali glodari nisu u stanju da uvijek izaberu odgovarajuće mjesto za skladištenje svoje žetve.

Tako je jedna vjeverica odlučila da uskladišti orahe koje je prikupljala za zimu u motorni prostor vozila.

Vlasnik vozila, Bil Fišer iz Sjeverne Dakote, SAD, pronašao je svoj Chevrolet Avalanche prepun oraha, nakon što ga je ostavio parkiranog četiri dana. Na fotografijama objavljenim na društvenoj mreži, Fišer pokazuje kante od 19 litara napunjene do vrha zalihama ove vrijedne vjeverice.

Fišer je na kraju morao ukloniti čitav prednji dio okvira vozila kako bi sve očistio.

  • Morao sam skinuti i branike i izvaditi sve orahe – rekao je on, ističući kako njegovi napori nisu bili 100 posto uspješni – kazao je Fišer.
  • Još čujem kako se nešto kotrlja unutar vozila, vjerovatno u dijelovima automobila kojima ne mogu prići –  dodao je Fišer.

Jedna fotografija koju je objavio pokazuje da je uspio napuniti ukupno sedam kanti oraha izvađenih iz vozila. Sa svakom kantom koja je u prosjeku imala desetak kilograma, ova vrijedna vjeverica uspjela je ukupno ubrati preko 70 kilograma oraha za zimu.

Nažalost, sav trud joj je bio uzaludan.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.