ZA DORUČAK NAPRAVITE PUNJENE KROFNE

Za ove ukusne krofne potrebno vam je brašno, ulje, kvasac, šećer, malo soli, korica limuna, puding od vanilije, mlijeko...

Sastojci:

300 ml mlijeka,

50 ml ulja,

20 g kvasca,

500 g brašna,

malo šećera,

malo soli,

korica limuna,

1 puding od vanilije,

300 ml mlijeka za puding,

voće iz kompota.

Priprema: 

  1. Rastvoriti mlijeko u malo vode, dodati 1 kašičicu šećera. Dodati jaje, ulje, koricu limuna, mlijeko, brašno, soli i umijesiti mekše tijesto. Pokriti da odmori 30 minuta.
  1. Skuhati puding u mlijeku, zasladiti prema ukusu. Malo ohladiti. Naraslo tijesto razviti i vaditi krofne. Jedne ostaju cijele, a druge vaditi manjom čašom nego prethodnom pa staviti na cijele. U rupu staviti pudinga i odozgo voće. Ostaviti da naraste, premazati prema želji žumancetom. Peći 25 minuta na 200 stepeni.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MOKAR I ZALEĐEN KOLOVOZ, UČESTALI I ODRONI: OVAKVO JE STANJE NA...

0
U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom kolovozu, a na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz, poručuju iz BIHAMK-a.