Naš današnji obrok nastaje za 45 minuta, donosimo recept za šest osoba.
SASTOJCI
500 g mljevenog mesa
2 glavice luka
4-5 čehni bijelog luka
1-2 kašike ajvara
sol, biber, crvena mljevena paprika
20-50 ml goveđe supe ili vode
½ konzerve nasjeckanog paradajza ili 2 velika paradajza
4 jaja
PRIPREMA
U jednoj tavi zagrijte dosta maslaca ili ulja pa popržite najprije kocke crvenog i bijelog luka. Zatim slijedi meso, koje se dinsta 5-10 minuta. Sve začinite solju, biberom i paprikom u prahu.
Dodajte ajvar, paradajz i malo goveđe supe, mesna smjesa ne smije biti suha ili se lijepiti za dno tave.
Zatim na 4 mjesta u tavi napravite rupice u koje lagano stavljate jaja.
Stavite poklopac, smanjite vatru i pecite jaja između 5 i 8 minuta, zavisno od toga da li želite da vam žumanjci ostanu kremasti ili da se potpuno ispeku.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.