ZA OVIM ČOVJEKOM TRAGA CIJELA HRVATSKA: EVO I ZAŠTO

Dvije djevojčice stare 11 ili 12 godina jutros su ispred trgovine Mali Vrt na Malešnici u Zagrebu (A.Topić Mimare 30) pronašle kuvertu punu novca.

– Došle su nama pitati da je li novac naš, ali nije bio pa smo se raspitali tu po okolnim kafićima i baš nikome nije ispao. Nakon toga smo se sjetili nadzornih kamera koje imamo i vidjeli kojem je gospodinu i kada ispao novac – rekao je vlasnik Malog Vrta Marko Dravinec.

Vidi se jasno na snimku da je vadio nešto iz džepa i da mu je u tom trenutku ispala i koverta s novcem.

– Ne radi se tu o maloj svoti nego stvarno značajnoj i zaista je želimo vratiti vlasniku – nadovezala se Suzana, Markova mama koja budno prati Fejs i čeka da neko dojavi da poznaje gospodina u plavoj košulji s kojim suosjeća.

– Ja sam jednom izgubila novac i sjećam se kako sam se loše osjećala pa znam kako je njemu sada – kaže.

Iz Malog Vrta odlučili su se pouzdati u dobre ljude na društvenim mrežama pa su složili dvije objave.

– U Facebook grupi ‘Zakaj volim Špansko’ objavili smo fotografiju čovjeka i šta se dogodilo kao i na stranicu naše trgovine nadajući se da će se naći neko ko zna čovjeka na fotografiji. Znam kako je kad izgubite novac i ne želim to nikom i jednostavno, zašto ne pomoći? – priča Marko.

Dobar dan dragi susjedi :)…..stvarnu ljepotu ovome kvartu na zapadnom dijelu grada, u stvari daju ljudi, koji ovdje…

Posted by Mali Vrt on Tuesday, 24 September 2019

Kako kaže gospođa Suzana, na objave se još niko nije javio s konkretnom informacijom o gospodinu, ali dobra vijest je da se niko nije pokušao ni lažno javiti kako bi prisvojio novac.

Upravo kako bi spriječili prevarante nisu napisali iznos koji se nalazi u kuverti.

– Namjerno nismo htjeli objaviti koliko je novca u koverti, onaj ko ju je izgubio zna o kojem se iznosu radi i u kojim je apoenima – kaže Suzana i dodaje da bi stvarno bili jako srećni kada bi se gospodin javio, a ako se uskoro to ne dogodi potražiće pomoć policije, piše telegram.hr.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

AGENCIJA ZA BANKARSTVO FBIH POSLALA VAŽNO UPOZORENJE

0
Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine (FBA) upozorila je na pojavu lažnih dokumenata koji se navodno izdaju u ime Agencije za bankarstvo FBiH.