ZA SAVRŠEN LJETNI TANJIR: KROKETI S TIKVICAMA

Tikvice su lagano povrće, izuzetno ukusno i skoro sve što se od njih napravi je za prste polizati.

Donosimo vam jedan recept koji će voljeti cijela porodica. Kroketi s tikvicama su zaista slasni, jednostavni za napraviti, a kada se tome doda sos od bijelog luka, tanjir jednostavno postaje savršen.

Potrebno vam je:

tikvica – 1 srednje velika
jaje – 1 komad
brašno – 250 g
sol – po ukusu
mirođija
peršun
biber
prašak za pecivo – 2 kašičice
prezle – 1/2 pakovanja
ulje – za prženje

Priprema:

1. Tikvicu narendajte na krupno, posolite s malo soli i ostavite 10 minuta.

2. Iscijedite i pomiješajte s jednim jajetom, solju, isječenom mirođijom, peršunom i na kraju brašnom i praškom za pecivo. Promiješa se gusto tijesto.

3. U posudu sipajte prezle. Mokrim rukama oblikujte duguljaste krokete i uvaljajte ih u prezlu.

4. Zagrijte ulje i pržite s dvije strane dok ne budu zlatasti. Izvadite na salvetu da upije masnoću, piše Bonapeti.

Uživajte!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HARIS O ŽIVOTU SA MELINOM: MNOGO SAM ULOŽIO U NJU, ODNIJELA...

0
Haris i Melina Džinović, jedan od najpoznatijih estradnih parova, riješili su da stave tačku na svoj brak i da se poslije 22 godine ljubavi razvedu.