ZADRŽAVANJE 24 SATA: UHAPŠENI INSPEKTORI PREDATI U NADLEŽNOST TUŽILAŠTVA KANTONA SARAJEVO

Nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo predata su tri inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove i vlasnik jedne trgovine, a koji su jučer uhapšeni u akciji Kolonija.

Ova informacija potvrđena je iz Kantonalnog tužilaštva KS.

  • Oni su osumnjičeni za koruptivna krivična djela. Bit će zadržani 24 sata i nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac, odlučit će o daljim mjerama – kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Bavčić također navodi da će u toku dana u nadležnost Tužilaštva biti predati i ostali osumnjičeni koji su također uhapšeni u akciji Kolonija, a sumnjiče se za razbojništva, krađu, trgovinu narkoticima i nedozvoljeno oružje.

Povodom ovog događaja oglasili su se i iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

  • Iako su ovo teški trenuci za Federalnu upravu za inspekcijske poslove, ovaj organ bezuvjetno i permanentno podržava rad i aktivnosti svih pravosudnih i policijskih organa u BiH, i čvrsto smo uvjereni da će predmetne aktivnosti dovesti do jačanja povjerenja u institucije sistema, osnažiti sve inspekcijske organe, unijeti dodatni oprez i pojačati odgovornost i profesionalnost prilikom vršenja službenih radnji svih inspekcijskih službenika na području Federacije Bosne i Hercegovine – navode iz FUZIP-a.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE