ZAGONETKU KOJU JE ZADALA CIA IZAZVALA BROJNE REAKCIJE: KOJE JE DOBA DANA NA SLICI?

Centralna obaveštajna agencija (CIA) poznata je širom svijeta po svojim aktivnostima i velikoj bazi podataka o skoro svakoj osobi. Na oduševljenje mnogih, ova služba vrši selekciju za slobodna mjesta u firmi.

Kako bi zaposlili nekoga ko ispunjava njihova očekivanja, osmislili su test koji samo odabrani mogu da riješe. CIA je na društvenoj mreži Twitter objavila fotografiju i pozvala ambiciozne agente da testiraju svoje analitičke sposobnosti i utvrde u koje doba dana je snimljena fotografija.

Da bi ljudima olakšali posao, ponudili su tri moguća odgovora – 7:00, 11:00 ili 15:00.

Pogledajte fotografiju i pokušajte da procijenite koje je doba dana.

Na ovaj poziv odgovorilo je mnoštvo detektiva koji su uz odgovor dali i opširna obrazloženja, objašnjavajući do najsitnijih detalja, počev od parkiranih automobila, školskog autobusa, pa sve do veličine sjenki.

  • Rekao bih da je tri sata ujutru, jer je školski autobus parkiran, a s obzirom na to da je zima, u sedam ujutru bi i dalje bio mrak – glasio je komentar.

Šta vi mislite? Koliko je sati?

Sedam sati je tačan odgovor, jer kako CIA objašnjava, ulična rasvjeta još uvijek radi, a ulice nisu očišćene od snijega.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.