ZAHIRAGIĆ O NOVOJ NAREDBI KRIZNOG ŠTABA: KAKAV JE OVO CIRKUS?

Zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić osvrnuo se na novu naredbu Kriznog štaba KS koja je u primjeni od danas.

Izdvojio je dio naredbe prema kojoj su dozvoljena okupljanja na sahranama do najviše 25 osoba, uz zabranu da se saučešće ožalošćenim izražava bliskim kontaktom. Također, tu je i naredba upravama groblja za obavezno nadziranje pridržavanja epidemijskih mjera propisanih za okupljanja na sahranama i izražavanja saućešća ožalošćenim.

Zahiragić je ove naredbe prokomentarisao na svome Facebook profilu.

  • Zanemarit ćemo to što je Vlada KS iz naredbi izostavila dženazu, a stavila samo sahranu, ali da ne cjepidlačimo sada, vjerujem da su i na njih mislili. Međutim, nije poznato u ljudskoj historiji da je neki organ vlasti zabranio izražavanje saučešća! I to nije sve, naložili su upravama grobalja, a ovi će opet to spustiti na grobare, da nadziru izražavaju li ljudi saučešća bliskim kontaktom. Kakav je ovo cirkus? Ko su ovi ljudi? – zapitao se Zahiragić.

No, tu nije kraj iščuđavanju i ismijavanju novih mjera, koje će biti u primjeni od sutra u KS prenosi Faktor.

Krizni štab je u toj svojoj naredbi, naime, preporučio i da se vjerski obredi kad god je to moguće prenose putem radio, tv programa ili na drugi način koji će omogućiti vjernicima da prisustvuju vjerskom obredu bez dolaska u vjerske objekte.

Korisnici društvenih mreža ovu su preporuku razdragano dočekali te su komentarisali i u šali postavljali pitanja: “Da li to Vlada traži da džuma bude preko zooma?”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE