ZAHIRAGIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽBE ‘TROJKE’: MI SE NEĆEMO UMORITI!

Povodom jučerašnjeg pokušaja opozicije da na skupu ispred OHR-a spriječe obraćanje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefika Dažferovića, oglasio se i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić.

On je komentarisao i optužbe političkih oponenata, predsjednika i funkcionera stranaka ‘Trojke’.

Zahiragić tvrdi da su od sinoć na njegov račun izrečene brojne neistine.

  • Mislim da je pojedinim političarima, a još više pojedinim medijima, cilj da skrenu temu sa samog razloga jučerašnjih protesta na neke, za ove trenutke ipak banalne, teme. To je 5. kolona koja je zadužena za sabotažu našeg patriotskog potencijala. Bez obzira na neke ružne reakcije, pa i na neke ružne riječi, bitno je da ostanemo jedinstveni i da ne zaboravimo razlog zašto smo se jučer okupili i zašto se uvijek moramo biti spremni okupiti i u još većem broju – a ego i eventualne lične animozitete ostaviti po strani. Iz OHR-a netransparentno najavljene izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i zalazak čak u ustavnu materiju, neprihvatljive su! – napisao je Zahriagić.

Mišljenja je da su najavljene izmjene Izbornog zakona nedemokratske i diskriminirajuće, te za cilj imaju cementiranje postojećih i dodatno produbljivanje etničkih podjela u jednom dijelu Bosne i Hercegovine.

  • Indikativno, najavljene suštinske izmjene ni jednim slovom ne zadiru u entitet RS, valjda tamo nema nikakvih problema, riješeni su, valjda, tokom ’90 ih. Živjela Bosna i Hercegovina – država ravnopravnih građana! I da, mi se nećemo umoriti! – poručio je Zahiragić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE