ZAHIRAGIĆ: OSTAVITE SE MOTOROLA, MOBITELA I FOTOAPARATA, AKO NE ZNATE RADITI POSAO, SKLONITE SE

U trenutku kada se usložnjava stanje na terenu, gdje građani grčevito biju bitku da sačuvaju ono malo teško stečene imovine, bez struje, vode, gladni, žedni, zabrinuti za svoje porodice, primorani smo da slušamo isprazne fraze predstavnika vlasti, niko ne zakazuje sjedniu Skupštine KS?!

Za to vrijeme na bagerima se vozaju oni koji bi trebali pomoći građanima.

Haotičnu aituaciju u Sarajevu kakva je bila u petak komentirao je i zastupnik Haris Zahiragić.

  • Čišćenje i regulacija korita na vrijeme, represija prema onima koji ih zagađuju smećem, redovno održavanje odvoda koji su danima pred ove poplave začepljeni, redovno čišćenje grada, pravljenje novih nivelisanih šahtova, legalna gradnja i poštivanje vodozaštitnih zona, regulacija klizišta i planski urbanizam!

Protiv poplava se bori dok one ne nastupe, a kada nastupe, tada se samo može moliti Boga da stanu padavine, a u toku istih i nakon što one prođu, pomoći ljudima koji su oštećeni!

Neću komentarisati današnji populizam, koji mi je degutantan, nikome nije do politike.

U srijedu je donesen rebalans budžeta, rekordan u historiji KS, “pojavilo se” novih skoro 170 miliona KM u budžetu KS.

Iako smo upozoravali, niko iz vlasti nije razmišljao o ozbiljnim stvarima i temama poput ove.

Sazovite hitnu sjednicu Skupštine, da popravimo ono što se popraviti da, ostavite se motorola, mobitela i fotoaparata.

Neka svako radi svoj posao – a ako ne znate, sklonite se! – poručio je Zahirahić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.