ZAHLADILO JE, VRIJEME JE ZA GRAH: DONOSIMO VAM NAJBOLJI RECEPT

Možete ga praviti na bezbroj načina, ovo je današnji prijedlog

Pripremite bijeli grah sa junećim mesom.

Sastojci:  

600 gr bijelog graha

250 gr junetine na kockice

100 ml paradajz sosa 

1 crni luk  

2 – 3 čehna bijelog luka

1 kašika brašna 

so i biber  

maslinovo ulje 

Priprema: 

1. Zrna graha operite, stavite u vodu i stavite da se kuhaju. 

2. Kada voda prokuha ostavite da se kuha još petnaestak minuta. Skinite sa vatre i ostavite u vodi nekih pola sata. 

3. Dok grah stoji u vodi propržite komadiće junetine. 

4. Nakon pola sata procijedite grah, stavite ga u novu vodu i vratite na kolo. 

5. Crni i bijeli luk sitno nasjeckajte i propržite ga na maslinovom ulju. 

6. Posolite luk i onda dodajte kašiku brašna, kratko propržite. 

7. Zapršku prelijte grahom i vodom. Dodajte i junetinu i sos od paradajza. 

8. Kuhajte na laganoj vatri sat i po.  

Prijatno!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE