ZALIHIĆ O NEGATIVNOJ OCJENI RADA SKUPŠTINE KS: KOŠMAR DILETANATA TROJKE OSTAT ĆE ZAPISAN ZA BUDUĆE GENERACIJE

Adem Zalihić, bivši direktor Hitne pomoći Kantona Sarajevo, osvrnuo se na izvještaje Ureda za reviziju institucija FBiH koji je negativno ocijenio rad većine u Skupštini Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Centri civilnih inicijativa (CCI) pozvali su Kolegij i Skupštinu Kantona Sarajevo da razmatraju revizorske izvještaje koji su objavljeni u proteklom periodu, te ispoštuju vlastiti Zaključak po ovom pitanju. Skupština Kantona Sarajevo u julu 2021. godine, prihvatila je Zaključak kojim se obavezuje razmatrati izvještaje o reviziji za institucije Kantona Sarajevo zajedno sa Akcionim planovima za otklanjanje potencijalnih slabosti i nepravilnosti. Zaključak nije realizovan u potpunosti. Skupština KS je od jula 2021. godine do sada, od pet objavljenih revizorskih izvještaja, razmatrala samo jedan – Informaciju o obavljenoj finansijskoj reviziji KJKP „Toplane Sarajevo“, dok su revizorski izvještaji za ostale četiri institucije još uvijek na čekanju.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

  • Ured za reviziju institucija FBiH Skupštinu Kantona Sarajevo, između ostalog, podsjeća na vlastiti zaključak koji trebaju ispoštovati i sugestije revizije za pet institucija u KS. Taj isti ured je 2019. došao u Hitnu pomoć Kantona Sarajevo, napravio analizu i dao pozitivno mišljenje na naš godišnji izvještaj, ali to nije bilo dovoljno i za zastupnike skupštinske većine u KS i nisu prihvatili taj izvještaj.
  • I kao šlag na tortu lider te skupštinske većine objašnjava kako je revizija tužbe protiv Srbije propala zbog nečijeg nemara.
  • Ostat će ovaj košmar koji proživljavamo u KS zapisan za buduće generacije: kome su u jednom vremenskom periodu građani u KS dali povjerenje, da upravljaju njihovim sudbinama, ali i novcem?
  • Istim onim diletantima koji donose odluku o trošenju preko 4 miliona KM budžetskog novca za stavku koja uopće nije predviđena budžetom, a šalje inspekciju za produžni kabal od 13 KM.
  • P.S. postoji i neki pazite sad “URED ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE” kome ta skupštinska većina dodjeljuje nagradu za predan rad, a koji jednostavno ove promašaje skupštinske većine ne smije primijetiti.
  • Postoji samo jedan izraz koji opisuje ovo naše stanje:

CIRCULUS VITIOSUS

“DOBRODOŠLI U TRS”

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

UPOZORENJE METEOROLOGA: VEČERAS OPASNOST OD MRAZA, SAMO JEDAN DIO BIH IMAT...

0
- Opasnost od mraza! Naredna noć, jutarnji sati subote donose lokalno prizeman do slab mraz. Najviše na udaru istok Bosne, područje Podrinja.