ZALIHIĆ O PRIPREMA FORTE I VRANIĆA ZA ČETVRTI VAL KORONE: NEVJEROVATNO DA SE OVO RADI BEZ KONSULTACIJA HITNOM POMOĆI KS

Direktor Hitne pomoći Sarajevo Adem Zalihić oglasio se na Facebooku povodom današnjeg sastanka premijera KS Edina Forte, ministra zdravstva Harisa Vranića i zastupnika u Skupštini KS.

Podsjećamo, na sastanku je razgovarano o pripremama, mjerama i odgovorima na četvrti val koronavirusa, koji se, prema riječima epidemiologa, sa sigurnošću može očekivati u augustu ili septembru, rečeno je nakon sastanka.

Kako je ovom prilikom naglasio premijer Forto, sada treba poduzeti mjere kako bi svi bili spremni za novi val.

Zalihić je kazao nakon da je ovo NEVJEROVATNO, te upitao kako je moguće da se dogovara odgovor na četvrti val pandemije bez da se konsultuje Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS.

  • Za ne povjerovati. Ovo su ozbiljne stvari! Je li moguće da ovako neko daje sebi za pravo? Bez hitne pomoći se neće moći odreagovati adekvatno na novi val.

Stimulacija, ako i jeste nenamjerno zaobišla našu instituciju, ovo zasigurno nije.

Kako god Hitna pomoć KS je tu za građane KS 24/7, ali ovo postupanje je neutemeljeno nerazumno i krajnje neprofesionalno!

Neko će nekome nekada morati podnijeti izvještaj! – napisao je Zalihić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DENNIS GRATZ BI MOGAO BITI KANDIDAT ZA NAČELNIKA OPĆINE CENTAR? IZETBEGOVIĆ:...

0
Dennis Gratz (DF) bi mogao biti kandidat za načelnika općine Centar u Sarajevu, glasi informacija koja se sve češće spominje u javnosti kao opcija.