Torta je čokoladna i ne peče se, tako da je zanimljiva svim mamama koje ovog vikenda imaju namjeru spremati kolače sa svojom djecom.
Za ovaj zanimljiv kolač potrebno vam je:
Podloga:
180 g mljevenog keksa
80 g putera
Krema:
750 ml slatkog vrhnja Dolcela šlag 5 +
250 g krem sira
200 g Dolcela čokolade za kuhanje
10 g želatine Dolcela
kakao za posipanje Dolcela
Proces pripremanja ovog kolača je jednostavan. Otopite puter i pomiješajte ga s keksom. Dobro promiješajte i stavite na dno kalupa promjera 20 cm, ostavite pola sata u frižideru.
Za kremu je potrebno želatinu namočiti u vodi i ostaviti 10 minuta da nabubri. Zagrijte 150 ml slatkog vrhnja. U vruće slatko vrhnje stavite želatinu i miješajte dok se ne otopi.
U drugu zdjelu ulijte ostatak slatkog vrhnja, dodajte slatko vrhnje sa želatinom i šećerom u prahu, krem sirom i dobro promiješajte. Ako miješate ručno, 10 minuta, ako miješate mikserom, na najmanjoj brzini dvije minute.
Otopite čokoladu. Uzmite pet manjih zdjela.
Kremu rasporedite u pet dijelova i svaku zdjelicu napunite približno istom kremom. U prvu zdjelicu nemojte dodavati ništa, u drugu dodajte jednu kašiku otopljene čokolade, u treću dodajte dvije kašike otopljene čokolade. U četvrtu zdjelicu dodajte tri kašike čokolade, a u petu ostatak čokolade. Dobro promiješajte masu u svakoj zdjeli.
Slaganje:
Izvadite podlogu iz frižidera, sipajte zdjele po redu od najtamnije do najsvjetlije, s tim da svaku podlogu odložite u zamrzivač barem po pet minuta. Kada prelijete posljednju čašu, ostavite u zamrzivaču kolač otprilike tri-četiri sata. Pospite kakaom i uživajte.