ZANIMLJIV DESERT: BRESKVE U UMAKU OD ČOKOLADE ZA SLADOKUSCE

Probajte ovaj zanimljiv desert. Prijatno

Sastojci:

4 zrele breskve,

125 ml vode,

100 g šećera,

1 vrećice pudinga od vanilije,

50 g šećera,

500 ml hladnog mlijeka,

125 ml slatkog vrhnja.

Umak od čokolade:

100 g čokolade za kuhanje,

125 ml slatkog vrhnja,

nekoliko kašika vode.

Priprema:

1. Breskve nakratko potopite u vrelu vodu, ohladite pod mlazom hladne vode i skinite kožicu. Potom ih prepolovite  i izvadite košpice. Ubacite očišćene breske u zagrijanu vodu sa šećerom i ostavite kratko da se dinstaju te ohladite.

2. Pripremite puding i sve dobro ohladite. Puding izlijte u staklene posudice i ukrasite kriškama dinstanih bresaka. Ukrasite čvrsto tučenim šlagom.

3. Za umak od čokolade rastopiti čokoladu u zagrijanom slatkom vrhnju, malo ohladiti i prelijte po pudingu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE