ZAOKRET: DARKO ELEZ SPREMAN OTKRITI KO JE UBIO SARAJEVSKE POLICAJCE

– Darko Elez je spreman otkriti ko su ubice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Spreman je na svaki vid saradnje, rekao je za Oslobođenje advokat Duško Tomić nakon današnje posjete svom branjeniku koji je nedavno uhapšen u Beogradu.

Elez je priveden na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisala BiH u okviru predmeta Lutka, te mu je određen pritvor do 18 dana. Nikada nije izručen jer ima državljanstvo Srbije. I u momentu hapšenja u Beogradu je imao bh. i pasoš Srbije. Tomić navodi da da je danas, osim u posjeti Elezu, bio i sa sudijama i tužiteljima Višeg suda i Tužilaštva u Beogradu.

  • Ovo hapšenje je uslijedilo nakon dopune istrage MUP-a RS-a. Darko Elez je ranije napisao pismo Tužilaštvu BiH gdje traži da mu se sudi i odrede mjere zabrane. Naveo je da će istražiteljima pomoći u rješavanju mnogih neriješenih predmeta. Nikada mu niko nije odgovorio. Traži da mu se garantuje bezbjednost jer je siguran da ga u BiH žele ubiti. Iako je prvobitno izjavio da ne želi da ga izruče, danas mi je rekao da će ipak pristati, kazao je Tomić navodeći da će on u narednom periodu obaviti razgovore sa tužiteljima Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, Elez je 2012. u Beogradu pravosnažno osuđen na devet godina zatvora, kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična djela. Godinu poslije u Sarajevu je podignuta još jedna optužnica protiv njega zbog više krivičnih djela organizovanog kriminala.

Teretio se i za pokušaj ubistva Đorđa Ždrale, ali je za ovo djelo u Srbiji, usljed nedostatka dokaza, oslobođen. Nakon hapšenja Eleza, Tužilaštvo BiH se oglasilo saopćenjem u kojem je navelo da se Elezu na teret stavljaju još dva ubistvo. Navodno se radi o likvidacijama Miloša Ostojića i Siniše Milićevića Tigra.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.