ZAPALJENO 60 AUTOMOBILA TOKOM NOVOGODIŠNJE NOĆI

Najmanje 60 automobila izgorjelo je tokom novogodišnje noći u Strazburu uprkos policijskom satu koji je na snazi od 20 sati, piše Le Figaro. Uhapšeno je nekoliko osoba.

No, iz policije su kazali da je situacija bolja nego ranijih godina, kao i da je broj zapaljenih vozila manji. Prošlogodišnju proslavu Nove godine obilježili su cjelonoćni nemiri u kojima je povrijeđeno nekoliko osoba i izgorjelo je 220 automobila.

Da bi se zaustavio običaj paljenja automobila tokom praznika zabranjeno je parkiranje u nekoliko ulica i stambenih područja, te je nekoliko besplatnih parkinga s nadzorom dostupno građanima do 2. januara.

Iz policije su uoči Nove godine kazali da su poduzeli sve što je u njihovoj moći kako ne bi dopustili da se ponovi scenario iz prošle godine. No, stroge mjere i veliki broj policajaca na ulicama nije spriječio vandale u njihovom pohodu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE