ZAPEČENA PILETINA SA AJVAROM: BRZ I JEDNOSTAVAN RUČAK

Za današnji ručak vam predlažemo piletinu na drugačiji način.

Sastojci:

600 gr pilećih grudi

1 praziluk

250 gr tjestenine

70 gr ajvara

100 gr kačkavalja

50 gr maslina

3 jaja

400 ml kisele pavlake

so i biber

Priprema:

Izdinstajte praziluk pa dodajte bijelo meso, na kraju dodajte masline. U isto vrijeme obarite tjesteninu. Kada je sve gotovo, procijeite i pomiješajte tjesteninu i meso i stavite u nauljen pleh.

Pomiješajte pavlaku, jaja, rendani kačkavalj. Prelijte preko tijesta, promiješajte, i stavite u rernu da se peče na 200 c – 30-35 minuta. Izvadite i prelijte mješavinom ajvara i pavlake. Dopecite još 5 minuta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE