ZAPEČENI KISELI KUPUS: KAD PROBATE OVU ZIMSKU POSLASTICU SIGURNO ĆETE JE STALNO PRAVITI

Kiseli kupus jedna je od omiljenih zimskih namirnica.

Blagotvorno djeluje na zdravlje i imunitet, bogat je vitaminom C, ali je omiljen i zbog niza kombinacija i načina na koje se može pripremati.

Jedna od njih zapečeni kiseli kupus.

Potrebno vam je:

kiseli kupus – 1 glavica

luk – 1 glavica

sos od paradajza – 2 kašičice

krompir – 2 – 4 komada, mali

kobasica – 250 g dimljena

kobasica – 250 g sirova

file – 200 g, dimljen

šunka – 200 g

lovorov list – 2 komada

piment – zrna po ukusu

aleva paprika – 2 – 3 kašičice

ljuta aleva paprika – krupnije mllevena

sol – po ukusu

ulje – 60 ml

Priprema:

1. Isjeckajte luk i dinstajte ga sa malo soli u ugrijanom ulju na umjerenoj vatri. Kupus isjecite na tanke trakice i zajedno s paradajzom, lovorovim listom i alevom paprikom stavite u luk.

2. Kuhajte kratko i sipajte vodu tek toliko da pokrije sastojke. Posolite i dodajte sirovu kobasicu i cijele krompire i kuhajte dok kupus ne omekša i dok voda skoro potpuno ne ispari.

3. Prebacite u glinenu posudu i odozgo poredajte dimljeni file, šunku i dimljenu kobasicu. Pospite tucanom paprikom.

4. Jelo pecite u ugrijanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije lijepu boju.

Napomena: Krompire možete skuhati posebno i staviti ih na kraju kad stavite da se peče, zato što, ako se kuha s kupusom, postoji mogućnost da naprsne,

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KAKO DA SE U TEGLAMA S HRANOM NE STVORI BUĐ: TRIK...

0
Nakon što ste otvorili tegle sa sosovima ili nekim drugim proizvodima, obvezno ih stavite u frižider kako biste spriječili njihovo kvarenje. Ipak, čak i tada može doći do nastanka buđi i kvarenja proizvoda.