ZARAZA NE JENJAVA: U KANTONU SARAJEVO OD 183 TESTIRANIH, 14 OSOBA POZITIVNO NA KORONAVIRUS

Od 183 testirane osobe u protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo, 14 ih je pozitivno na koronavirus, potvrdila je za Hayat.ba direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS ukupan broj aktivnih slučajeva u KS je 80.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 15 osoba, sve su vitalno stabilne. Jedan pacijent je otpušten s bolničkog liječenja jučer.

Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo na koronavirus testirane je 10.324 osobe. Do danas su evidentirane 197 oboljele osobe, od kojih je 107 izliječenih, šest pacijenata je preminulo od ove bolesti, a četiri su izmještene iz BiH.

Na osnovu rješenja inspekcije, nakon preporuke epidemiologa, ili na osnovu rješenja Kantonalnog Ministarstva zdravstva u Kantonu Sarajevo u izolaciji se trenutno nalazi 276 osoba.

(Edina Bakić)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TREĆI TOP GUN: HOĆE LI TOM CRUISE OPET GLUMITI MAVERICKA?

0
TOP GUN: Maverick u kina je došao 2022. godine i ostvario odlične rezultate, a ubrzo nakon premijere postavljalo se pitanje hoće li se snimati i treći dio.