ZARAZA SVE VIŠE UZIMA MAHA U FEDERACIJI: OVO SU NOVE VIJESTI IZ KCUS-A, SKOČIO BROJ NOVOOBOLJELIH

Da su ranija upozorenja prof. dr. Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, o mogućem sve većem broju novooboljelih bila opravdana, govore i najnovije informacije o testiranjima koja su do 18 sati obavljena u ovoj ustanovi.

Kako nam je potvrdila prof. Izetbegović, od 375 testiranih uzorana, čak 139 je novooboljelih!

I dalje je u Kantonu Sarajevo najveći broj novih slučajeva zaraze.

Čak 128 osoba iz KS je među novooboljelim, devet iz Unsko-sanskog kantona, te dvije osobe iz Goražda.

  • Ovo je baš veliki broj novozaraženih – konstatovala je za Hayat.ba generalna direktorica KCUS-a.

Ranije je savjetovala kriznim štabovima da ni po koju cijenu ne razmišljaju o ublažavanju mjera. Danas je Vlada KS održala vanrednu sjednicu na kojoj je najavljeno pooštravanje ranije donesenih mjera odnosno veći nadzor posebno u radu tržnih centara ali i drugih institucija.

(Amir Saletović)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TUŽIOCI IZ FBIH REAGIRALI NA IZJAVE KONAKOVIĆA: S POZICIJE MINISTRA POKUŠAVA...

0
Udruženje tužilaca FBiH oštro osuđuje neprimjerene izjave na press konferenciji Elmedina Konakovića u svojstvu ministra vanjskih poslova BiH usmjerene na tužioce s ciljem da se diskreditira njihov rad i ugrozi tužilačka nezavisnost.