ZAŠTO DŽINI I ŠEJTANI ‘MRZE’ REDOVNO KONZUMIRANJE HURMI?

Plemeniti Poslanik a.s. nam je preporučio da svaki dan, pogotovo ujutro, pojedemo tri, pet ili sedam hurmi, a kao najbolje je izdvojio sedam hurmi.

Da li ste se bar i jednom zapitali zašto nam je plemeniti Poslanik a.s. preporučio da svako jutro pojedemo po neparan broj datula? Da li ste ikada razmišljali kakvu korist ima tijelo od konzumiranja upravo neparnog broja hurmi i zašto nije riječ o parnom broju te zašto su preporučene baš hurme, a ne neka druga vrsta voća?

Mnoga provedena istraživanja su pokazala, a što je naučnike posebno dovelo pred velike nedoumice, da nam je Poslanika a.s. na ovaj način još davno dao rješenje kako da se zaštitimo od šejtanskih dodira i dodira džina. Ova istraživanja pokazala su da se prilikom jedenja hurmi u ljudskom tijelu proizvodi posebna vrsta energije koja se zove plavi halogen.

Taj spektralni plavi halogen formira zaštitni oblik oko cijelog našeg tijela u obliku štita koji naše tijelo štiti od nevidljivih elektromagnetskih valova, a ti valovi stvaraju se sihrom, urokljivim očima ili pak dodirom džina i drugim sličnim problemima koji direktno utiču na ljude i pričinjavaju im štetu na taj način.

Taj plavi veo koji se generira nakon konzumiranja neparnog broja hurmi, ne dopušta, posebno džinima, da prođu kroz njega. Snaga ovog energetskog štita se crpi iz sastavnih elemenata hurmi, a pogotovo iz fosfora koji je poznat kao bogat elektronima koji su u suprotnosti sa pozitivnim nabojem koji privlači džine, ali je uslov da broj pojedenih hurmi bude neparan, kao što smo prethodno naglasili, s tim da kada god se poveća broj unesenih hurmi iznad 7 taj plavi val postaje veći i jači. Također ova istraživanja su potvrdila i da fosforske zrake potpomažu da se plavi val obrazuje oko tijela i da ništa kroz njega ne prodire, dok džini mogu prodirati kroz druge valove.

Ostaje još pitanje šta se dešava ako neko pojede paran broj hurma? U tom slučaju, datule se u tijelu pretvaraju u vještačka sladila, nemaju nikakav uticaj na formiranje opisanog plavog vala i prelaze u karbohidrate.

Istinu je rekao Poslanik a.s. koji „…ne govori po hiru svome.“ (An-Nedžm, 3. ajet)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.