ZASTRAŠUJUĆE VIJESTI IZ HERCEGOVINE: U MOSTARSKOJ COVID-BOLNICI PREMINULO JOŠ PET OSOBA

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar proteklog vikenda preminulo je pet osoba od posljedica COVID-19.

Riječ je o muškarcu rođenom 1958. godine iz Širokog Brijega, te četiri muškarca iz Mostara rođena 1936, 1935, 1936. i 1953. godine, izvijestio je u ponedjeljak Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona

Na bolničkom liječenju trenutno su 53 bolesnika, od kojih su tri na invazivnoj i pet na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 je testirano 892 uzorka. U HNK je pozitivnih 68 i to 49 iz Mostara, sedam iz Neuma, četiri iz Čitluka, po dvije osobe iz Jablanice, Čapljine i Stoca, te po jedan osoba iz Konjica i Prozor-Rame. Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su ukupno 5.381 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 2.195 rješenja, navodi se u saopćenju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

IZETBEGOVIĆ ZA HAYAT O REZOLUCIJI O SREBRENICI: ISTINU TREBA PRIHVATITI I...

0
Najavljena Rezolucija o Srebrenici izazvala je pravu pometnju u Srbiji i entitetu RS. Sazivaju se vanredne sjednice, pokušava se negirati genocid, sakriti zločince i istina prikazati onakvom kakva nije