ZAVRŠETAK RADOVA NA REKONSTRUKCIJI DRUGE LINIJE KOSOG LIFTA NA CIGLANAMA

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić, zajedno sa sekretarom Općine Mirsadom Lingo, predstavnicima Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom Karolinom Karačić i ministricom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihadom Glamoč, ozvaničio je danas završetak rekonstrukcije i druge linije kosog lifta na Ciglanama.

Načelnik Ajnadžić i direktorica firme “Euro Prost” d.o.o. Gračanica Refija Begović potpisali su u decembru 2019. godine, ugovor za postavljanje druge kabine kosog lifta na Ciglanama. Vrijednost ovog ugovora iznosi 600.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar.

Prva faza ovog projekta, odnosno stavljanje u funkciju prve kabine kosog lifta je okončana krajem 2018., za šta je izdvojeno više od 800.000 KM, od čega je Općina Centar obezbijedila 525.000 KM, a Vlada KS 300.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar.

Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog završetka radova na rekonstrukciji druge linije kosog lifta.

  • Ono što slijedi je tehnički prijem i stvaranje uvjeta za upotrebnu dozvolu, a vjerujem da će u narednih desetak dana ta procedura biti okončana. Obnovom ovih liftova naši sugrađani će imati puno bolji prevoz kabinama izgrađenim po najsavremenijim evropskim standardima i za manje novca koje izdvajaju za kartu. Nama je također drago da smo za ovaj posao ponovo angažirali domaću kvalitetnu firmu. U narednom periodu nastavit ćemo sa uređenjem naselja Ciglane, u skladu sa zahtjevima građana sa ovog mjesnog područja – pojasnio je Ajnadžić.

On je zahvalio izvođaču radova te Zavodu za izgradnju KS na podršci u ovom projektu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SALKIĆ ZA HAYAT: SRPSKI POLITIČARI DRŽE SVOJ NAROD U IZOLACIJI DA...

0
Podsjećajući na presude Međunarodnog suda Ujedinjenih naroda u Hagu, koje su u nekoliko navrata provomoćno potvrdile zločin genocida u UN-ovoj zaštićenoj zoni Srebrenica, i tražeći suočavanje s prošlošću i preuzimanje odgovornosti, zastupnik u NSRS Ramiz Salkić je bio izložen skandaloznim riječima i uvredama koje je njemu i svim Bošnjacima uputio predsjednik RS-a Milorad Dodik.