ZAVRŠNI RADOVI NA ASFALTIRANJU ULICE BETANIJA U OPĆINI CENTAR

Projekat finansira Općina Centar u iznosu od 217.900 KM.

 Tokom realizacije ovog projekta, koji je započeo sredinom maja, prvo je mašinski uklonjen stari oštećeni asfalt na površini od 3.565 m2.

Na pojedinim mjestima je zamijenjena i oštećena kolovozna podloga (820 m2). Ugrađena su i dva nova ulična slivnika i 13 novih slivničkih rešetki za odvodnju površinskih voda, kao i poklopci od livenog željeza koji mogu podnijeti saobraćaj teških kamiona na osam šahtova. 

Za nadzor projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

U ovoj ulici, koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Betanija-Šip“, prethodno je ista građevinska firma okončala radove na sanaciji pješačkih staza sa obje strane saobraćajnice. Ovaj projekat je također finansirala Općina Centar sa 147.360 KM.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE