ZBOG 3.000 KM: DJEVOJČICI IZ BIH PROPALA OPERACIJA U RUSIJI JER NIJE USPJELA PRIKUPITI NOVAC

Sve sam nade položila u ovo liječenje, žao mi je što je operacija propala - započinje priču Milica, samohrana majka oboljele Sunčice Ivanković. Operacija za koju je skupljala novac je otkazana jer ona nije uspjela uplatiti ukupnu cifru koja je bila potrebna za djevojčicino liječenje.

Njena majka Milica Ivanković obratila se brojnim bh. medijima tražeći pomoć kako bi prikupila novac za operacije. Veliki broj portala odgovorili su na molbu, objavili članak i djevojčica je uspjela skupiti novac za prve četiri operacije.

Peti put to, nažalost, nije uspjela. Za operaciju koja je zakazana za 29. septembar ove godine djevojčici je bilo potrebno sveukupno 20.000 KM.

Milica je pisala medijima, organizacijama, vlastima… međutim, do 29. septembra nije uspjela skupiti potrebni novac i operacija je otkazana, a avionske karte za Rusiju su propale.

Dan prije operacije nedostajalo im je svega 3.000 KM.

  • Nismo uspjeli skupiti potrebna sredstva za Sunčicinu operaciju. Sljedeći termin nam je početkom novembra, nemamo mogućnosti da sami pronađemo sredstva za liječenje. Stoga ovim putem molimo za pomoć u skupljanju novca – napisala je majka Milica.

Optimistična je, kaže, da će do novembra uspjeti prikupiti potrebni novac, prenosi Klix.ba.

Djevojčica se poslije prethodne četiri operacije uspjela oporaviti i sada se može kretati sama. Glavni cilj je da se većinski ili potpuno osamostali, navodi Milica.

Dodaje i kako se nada da ljudi neće zamjeriti što stalno moli za pomoć.

  • Nije lako boriti se protiv bilo kakve bolesti, pogotovo kada je u pitanju vaše dijete. Ne mogu i ne želim odustati – kaže.

Sunčica i Milica žive kao podstanari, njena majka nema stalno zaposlenje jer je dobila otkaz kada je krenula na prvu operaciju sa svojom kćerkom.

Žive od 160KM socijalne pomoći, a njena majka se lavovski bori kako bi pomogla kćerki i održala porodicu u životu.

Svi koji žele donirati novac mogu to učiniti na žiroračun 5620998135146636 na ime Milica Ivanković, NLB Banka, a porodicu možete kontaktirati na broj 065 786 447.

Donirati možete i putem PayPal računa: milicatad@gmail.com.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DENNIS GRATZ BI MOGAO BITI KANDIDAT ZA NAČELNIKA OPĆINE CENTAR? IZETBEGOVIĆ:...

0
Dennis Gratz (DF) bi mogao biti kandidat za načelnika općine Centar u Sarajevu, glasi informacija koja se sve češće spominje u javnosti kao opcija.