ZBOG ČEGA POZNATI KUHAR NUSRET U SKLOPU SVAKOG OBROKA JEDE ODRESKE?

Nedugo nakon što je otvorio restoran u Londonu, poznati turski kuhar Nusret Gokce je za britanske medije rekao kako svakodnevno konzumira većinu jela koja su dostupna na njegovom meniju.

Poznati kuhar je tjelovježbu i ishranu uporedio s otiskom prsta, kazavši kako je oboje potrebno posebno prilagoditi svakoj osobi. S obzirom da je slavu stekao servirajući odreske – nije iznenađenje što je ovo jelo nešto što konzumira više puta na dan.

Prije svakog treninga Nusret pije dvije čaše vode sobne temperature i pojede četiri kajsije. Uz sve to popije jedan kapućino. Za doručak jede 250 grama bifteka sa lećom i grahom, dok za ručak jede povrće kuhano na pari i, ponovo, 250 grama bifteka.

Poslijepodne konzumira espresso uz jogurt od grožđa, a za večeru ponovo jede odrezak, ovaj put uz salatu od cvekle.

Nusret, poznatiji kao Salt Bae, je u posljednje vrijeme u fokusu britanskih medija i javnosti zbog previsokih cijena u njegovom novom restoranu u Londonu.

Nezadovoljni posjetitelji kritikuju kuhara i ističu kako pretjeruje, a već nekoliko dana na Twitteru je viralna fotografija računa na kojem je ukupna cijena 50.000 dolara za večeru.

Video pogledajte OVDJE

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE