ZBOG FINANSIJSKIH SREDSTAVA ODUSTALA OD KANDIDATURE ZA PERDSJEDNICU SAD

Kamala Harris, senatorica iz Kalifornije, objavila je danas da odustaje od kandidature za demokratsku nominaciju za američke predsjedničke izbore zbog nedostatka finansijskih sredstava za finansiranje kampanje.

– Sagledala sam situaciju iz svih uglova te sam u proteklih nekoliko dana donijela jednu od najtežih odluka svog života –  rekla je Harris u e-mailu upućenom danas pristalicama.

Harris je imala dobar rejting u prvim istraživanjima javnog mnijenja, ali je potom pala i nastavila stagnirati.

– Moja kampanja za predsjednicu jednostavno nema potrebna finansijska sredstva da bih nastavila – dodala je.

Posljednjih mjeseci pala joj je podrška

Harris je telefonski danas obavijestila štab o svojoj odluci, kazao je anonimni izvor za “Reuters”.

Pedesetpetogodišnja Harris nakon dobrog nastupa u junskoj debati, prema anketama, imala je dvoznamenkasti postotak podrške, ali joj posljednjih mjeseci pala podrška te nije bila među vodećim demokratskim kandidatima, zbog čega dobiva i manje donacija.

Harris je ušla u utrku kao favorit za demokratsku predsjedničku nominaciju, a kritičari smatraju da je izgubila podršku zbog nemogućnosti artikuliranja konkretnih politika i neuspješnog napada na bivšeg potpredsjednika Joea Bidena.

U utrci za demokratsku nominaciju sada je ostalo 15 kandidata, prenosi Index.hr.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE