ZBOG KOKAINA NAPUŠTA CRNU GORU: ‘KRALJ BANANA’ PREBACUJE POSAO U DRUGE LUKE

Slovenačka kompanija Rastoder grup, čiji je vlasnik Izet Rastoder, najavila je danas da planira da napusti crnogorsku luku Bar i da preusmjeri kontejnere u druge luke zbog visokog rizika od zloupotrebe radi krijumčarenja.

U paketima banana te kompanije u Podgorici je prije par dana pronađeno oko 400 kilograma kokaina.

Kompanija je navela da je od carinskih organa u luci Bar tražila da pregledaju svaki kontejner koji brod doveze za nju, ali da to nije odobreno.

  • Zamolili smo da se iz preventivnih razloga pregleda svaki kontejner, koji brod za nas doveze u luku Bar. Nažalost, odgovor carinskih organa je bio negativan, sa objašnjenjem da bi to što mi tražimo dovelo do neopravdanog trošenja resursa i iscrpljivanja ljudstva. Uz to smo dobili i prijedlog da možda treba da razmislimo o pauzi u poslovanju ako sumnjamo da je svaka pošiljka kontaminirana – saopćila je Rastoderova kompanija.

Kompanija Rastoder grup, osnovana prije 30 godina, jedna je od vodećih uvoznika banana iz Centralne i Južne Amerike. Firma navodi da banane redovno dostavlja i tržištu Crne Gore, preko luke Bar.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MILANOVIĆ SCHMIDTA OKARAKTERISAO KAO ‘KOLONIJALNOG GOSPODARA’

0
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sinoć je dao intervju za hrvatsku televiziju RTL, gdje je, između ostalog komentarisao i posljednji potez visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta - nametanje tehničkih izmjena Izbornog zakona.