ZBOG ODGOVORA OVOG UČENIKA SMIJE SE CIJELI BALKAN: MORA DA JE VEČER PRIJE BIO RAT U SOBI

Fotografija zadatka jednog osnovca koji je opisao svoju sestru u samo jednoj jedinoj riječi, postala je pravi hit na društvenim mrežama i to ponajviše zbog njegovog viđenja šta za njega predstavlja sestra.

Fotografija koja je objavljena na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca, dobila je više od pet hiljada lajkova, a izazvala je i nekoliko hiljada komentara i to ponajviše što ljudi ispod posta teguju braću i sestre. Naime, u zadatku u kojoj je svakoj imenici trebalo da se dodaju opisni i prisvojni pridjevi, učenik je kod primjera “sestra” napisao krakto i jasno – glupa.

Facebook

U komentarima ispod objave, pratioci stranice su uglavnom komentarisali kako razumiju osjećanja učenika, pošto su i sami imali situacije u kojima baš i nisu pretjerano voljeli svoje sestre i braću.

  •  Mora da je večer prije bio rat u sobi – bio je jedan od komentara koji je pobrao najviše lajkova, te i opisao moguće i vjerovatno svađom izazvane emocije kod ovog učenika, a koji je mnoge podsjetio perioda kada ima je najveći problem u životu bila svađa sa ukućanima.
  • Ne sekiraj se sestro… Sve to kasnije dođe na svoje – poručuje joj jedan od braće koji je kasnije, kao i sva ostala braća, naučio svoju lekciju.
  • Kad naraste bit će sestro najdraža i najpametnija spasavaj – poručuje joj drugi brat, dok sestre mahom pitaju braću da li su ovo njihovi kontrolni zadaci.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SKANDAL U SVLAČIONICI POZNATOG KLUBA: TRENER DOBIO OTKAZ ZBOG VEZE S...

0
Menadžer engleskog ženskog fudbalskog kluba Leicester City Women Willie Kirk (45) dobio je otkaz nakon što je istraga otkrila da je prekršio kodeks ponašanja.