ZBOG SAOBRAĆAJNE NEZGODE SAOBRAĆAJ USPOREN NA M-5

Rano jutros u mjestu Dolac, općina Travnk, na magistralnom putu M-5 Vitez-Travnik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo, prema nezvaničnim informacijama, jedno vozilo marke Škoda Octavia kojem su od siline udara se aktivirali zračni jastuci.

Za sada nije poznato kako je do nezgode došlo.

  • Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Donje Putićevo na magistralnom putu M-5 Vitez-Travnik, saobraća se jednom trakom, naizmjenično – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Stanje na putevima

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Pojačan oprez vozačima preporučuje se i zbog mogućih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

U toku su sanacioni radovi u mjestu Bila (Vitez-Travnik), zbog čega se svaki dan (osim nedjelje) od 07 do 19 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar, Šićki Brod-Srebrenik, Maglaj-Doboj, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča i Posušje-Rakitno.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 08 sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prijevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

…………………………….

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-1.8

Šićki Brod-Srebrenik, usporeno saobraćanje-jednom trakom (most preko rijeke Tinje u mjestu Potpeć, kao i radovi u blizini petlje Šićki Brod).

Pelagićevo-Srebrenik, zbog sanacionih radova u mjestu Špionica saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Pelagićevo-Srebrenik zbog radova na mostu preko Špioničkog potoka u mjestu Špionica Donja saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

M-1.9

Gradačac-Ormanica (Donji Lukavac), zbog radova na sanaciji klizišta, saobraća se naizmjenično- jednom trakom.

M-4

Jelah-Doboj, zbog izvođenja radova na sanaciji mosta preko rijeke Radušice, saobraća se privremenom obilaznicom.

M-5

Jajce-Donji Vakuf, (tunel Vinac), zbog sanacionih radova u tunelu , saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Vitez-Travnik, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Gromiljak-Blažuj (Han Ploča-Kobiljača), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično uz povremene kraće obustave.

M-6.1

Posušje-Široki Brijeg, zbog u mjestu Vranići, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

M-14.1

Pelagićevo-Gradačac (Turić), zbog izvođenja deminerskih radova u vremenu od 08.15 do 15.05 sati radnim danima, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

M-16

Livno-Kamensko, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Karanovac-Crna Rijeka, zbog izvođenja sanacionih radova u kanjonu Tijesno, svaki dan (osim nedjelje) od 07 do 17 sati saobraća se jednom trakom, uz moguće kraće obustave (do 10 minuta).

M-16.2

Prozor-Jablanica Zbog radova u tunelu Jasen putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

M-17

Maglaj-Doboj (Mravići) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), zbog radova na izgradnji rasvjete svaki dan osim nedjelje od 08 do 16 sati saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Tarčin-Konjic (Zukići), zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima.

Šešlije-Modriča, zbog radova na mostu preko rijeke Veličanke, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Modriča-Bosanski Šamac, u toku su radovi na održavanju, a na mjestima izvođenja saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Jošanica-Rajlovac, zbog radova na sanaciji mosta u naselju Reljevo, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce.

Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.

Petlja Blatuša kod Zenice, zbog radova na sanaciji mosta na petlji Blatuša za saobraćaj je zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša prema Sarajevu. Saobraćaj je preusmjeren na privremene kružne tokove.

M-17.5

Rakitno-Posušje, zbog sanacionih radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

M-18

Sarajevo-Trnovo, zbog radova na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

M-19.2

Kladanj-Vlasenica (u Turalićima, most preko potoka Jezernica) sanacioni radovi, u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini-naizmjenično propuštanje vozila.

REGIONALNI PUTEVI

R-401 Velika Kladuša- granica Hrvatske (pravac Slunj), zbog izvođenja asfalterskih radova od 8.00 do 19.30 sati obustava saobraćaja. Alternativni pravac za sav saobraćaj je ulica II muslimanske brigade-Ahmeta Fetahagića-Hukića brdo.

R-413 Turbe-Skender Vakuf, zbog radova na sanaciji odrona saobraća se usporeno uz povremene kraće obustave.

R-425 rotor Tromeđa-rotor Trebižat, zbog radova putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, dok teretna vozila i autobusi ne mogu proći.

R-445 Moštre-Visoko (u mjestu Moštre) zbog radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

R-448 Goražde, zbog radova na mostu preko rijeke Drine obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička vozila, kao i teretna vozila do 7,5 tona, preusmjerit će se na most Alije Izetbegovića, dok će vozila teža od 7.5 tona usmjeravati ulicama Alije Hodžića i Maršala Tita, a u suprotnom smjeru ulicama Mehe Drljevića-Kulina bana i Alije Hodžića.

R-455a Živinice-Zelenika, zbog sanacionih radova na dionici od pružnog prelaza (Panje) do skretanja zna lokalnu cestu u naselju Rosulje (prema „Rajskom jezeru“) obustavlja se saobraćaj. Saobraćaj se iz Živinica za Bašigovce preusmjerava lokalnom cestom kroz novo naselje Ciljuge(kop) pored supermarketa „Bingo“ i „Rajskog jezera“ do Bašigovaca ili lokalnom cestom Živinice-Kovači-Bašigovci.

R-458 Površnica-Lopare-Čelić, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo.

R-471 Lukavac-Vijenac-Banovići, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz moguće povremene obustave.

KANTON SARAJEVO

– Zbog izvođenja sanacionih radova etapno se obustavlja saobraćaj u ulici Gorica od raskrsnice sa ulicom Tepebašina do raskrsnice sa ulicom Avde Hume od 8 do 16 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Tepebašina-Odobašina-Dajanli Ibrahim bega- Braće Begić-H.Kulenovića-Avde Hume i obratno.

– Zbog sanacionih radova od 08 do 16 sati etapno se obustavlja saobraćaj (08.30-10.30, 11.00-13.30 i 14.00-16.00 sati) u ulici Kobilja Glava (od raskrsnice sa magistralnim putem M-18 u dužini od 300 metara. Za vrijeme obustave alternativni pravci su: iz pravca naselja Velešići ispod brda Hum ulicom Gornji Velešići prema naselju Kobilja Glava i obratno, a lokalni saobraćaj, saobraćajnicama unutar naselja Kobilja Glava.

– Zbog izvođenja sanacionih radova etapno se obustavlja saobraćaj u ulici XII Hercegovačke brigade (Hadžići). Za vrijeme obustave alternativni pravac je Garovci-XII Hercegovačke brigade i obratno.

– Zbog utovara i istovara građevinskog materijala od 08 do 20 sati u ulici Radenka Abazovića saobraćaj se obustavlja u trajanju od 60 minuta (nakon čega se vozila propuštaju 60 minuta).

– Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Armaganuša i Kovačeva, Mehmed-paše Sokolovića, Nusreta Šišića Dede, Tešanjska, Halida Kajtaza, Francuske revolucije, Nihadija, Ibrahima Hafiza Ridžanovića, Hamida Beširevića, Bardakčije, Hasana Bibera, Hrasnička cesta, Gabelina, Armije RBIH, Ivana Cankara, Bjelašnička, Hamdije Čemerlića, Grbavička, Zmaja od Bosne, Mula Mustafe Bašeskije, Branilaca Šipa, Dženetića Čikma, Džemala Bijedića (od IX do VII transferzale), Džemala Bijedića (kod br.202), Čobanija i Hamdije Kreševljakovića.

LIVNO

U toku je izgradnja kružnog toka na raskrsnici magistralnog puta M-15 i ul. Blajburških žrtava. Svakim danom (osim nedjelje) saobraćat će se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE