ZBOG VOŽNJE U PIJANOM STANJU DOBIO 58 DANA ZATVORA

Državljanin Kosova A.B. (38), sa privremenim boravkom u Budvi, osuđen je juče u hitnom postupku na 50 dana zatvora zbog vožnje u pijanom stanju (2,73 promila alkohola u krvi), piše Dan.

Osim toga, utvrđeno je da je okrivljeni vozio bez vozačke dozvole i izazvao saobraćajnu nezgodu. Za te prekršaje sudija mu je izrekao novčane kazne od po 100 eura.

Kako je okrivljeni strani državljanin a novčane kazne nije platio po pravosnažnosti rješenja, novčana kazna mu je zamijenjena zatvorskom, te mu je izrečeno dodatnih osam dana zatvora, gdje će ukupno provesti 58 dana.

Okrivljenom je izrečena i mjera zabrane upravljanja putničkim motornim vozilima B kategorije u trajanju od 90 dana.

Odluku je u ranim jutarnjim satima donio sudija budvanskog Suda za prekršaje Marko Đukanović, a prekršaj je počinjen preksinoć u 19.30 u Budvi.

Okrivljeni je odmah po pravosnažnosti odluke upućen na izdržavanje kazne u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.